Arda Turan, futbolu bırakıyor mu?

Arda Turan
Arda Turan

Galatasaray ve Türk futbolunun efsane oyuncularından Arda Turan, futbola veda etmeye hazırlanıyor. Peki yıldız isim futbolu bıraktıktan sonra ne yapacak?

Galatasaray ile sözleşmesi sona eren Arda Turan, yeşil sahalara veda ediyor... 35 yaşındaki futbolcunun, özel bir kliple futbolu bıraktığını duyurması bekleniyor.

Geçen sezonu Galatasaray'da tamamlayan Arda Turan, 12 maçta forma giyip 1 asist yaptı.

Arda Turan'ın kariyeri

Galatasaray altyapısından yetişen Arda Turan, 2006 yılında A Milli Takım'a seçildi ve Lüksemburg ile oynanan hazırlık maçında ilk kez ay yıldızlı formayı giydi.

Galatasaray ile tek şampiyonluğunu 2007-08 sezonunda kazanan Arda Turan, aynı sezon Süper Kupa'yı da kaldırdı.

2011-12 sezonu başında 13 milyon euro bedelle La Liga ekibi Atletico Madrid'e transfer olan yıldız futbolcunun yükselişi burada da devam etti. Madrid takımında 10 numaralı formayı sırtına geçiren Arda, 4 sezonda 178 maça çıktı ve 22 gol - 32 asistlik katkı verdi.

  • Arda Turan, Atletico Madrid kariyerinde 1 Avrupa Ligi, 1 UEFA Süper Kupası, 1 La Liga, 1 İspanya Kupası ve 1 İspanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. Şampiyonlar Ligi'nde de final oynadı.

Ve Arda Turan Barcelona'da

Atletico Madrid'de gösterdiği performansla adından söz ettiren Arda Turan, 2015-16 sezonu başında 34 milyon euroya dünya devi Barcelona'ya transfer oldu.

Burada Messi, Suarez ve Neymar ile forma mücadelesi veren milli futbolcu, inişli çıkışlı bir performans sergiledi. Bordo mavili takımla 2 sezonda 55 maça çıkan Arda, 11 gol attı, 11 de asist yaptı. Arda Turan ve Messi

  • Arda Turan, Barcelona'da 1 UEFA Süper Kupası, 1 La Liga, 2 İspanya Kupası ve 1 İspanya Süper Kupası kazandı.

Eve dönüş...

Arda Turan, 2017-18 sezonunun devre arasında Başakşehir'e kiralık geldi. 1,5 sezon burada forma giyen yıldız futbolcu, 2020-21 sezonunun başında yuvası olan Galatasaray'a geri döndü. Uzun süredir eski formundan uzak kalan Arda Turan, bu sezon biten sözleşmesi yenilenmeyince futbolu bırakma kararı aldı.

Arda Turan şimdi ne yapacak?

Aktif futbol yaşantısını sonlandıran Arda Turan'ın, Galatasaray Kulübü bünyesinde profesyonel olarak görev alması bekleniyor. Sık sık altyapı maçlarını yerinde takip eden Arda, Lucas Torreira ve Dries Mertens transferlerinde de masada yer aldı.