Borsada hisse senetleri işlem görmeye başlayalı 34 yıl oldu
Finansal mimariyi destekleyici ürün ve hizmetleri, ulusal ve yurt dışı yerleşik tüm yatırımcıların hizmetine sunan borsada, hisse senetleri 34 yıldır işlem görüyor. Borsa İstanbul A.Ş. genel müdürü, ‘yatırımcılar borsada altından da dövizden de çok kazanabiliyor’ dedi.
Eski adıyla “İstanbul Menkul Kıymetler Borsası” (İMKB), yenilenen ismiyle “Borsa İstanbul”, 19 hisse senedi ile işleme başlamasının üzerinden geçen 34 yılda 400’ün üzerinde hisse senedinin yanı sıra vadeli işlem sözleşmeleri, opsiyonlar ve varantların işlem gördüğü dev bir pazar oldu. Borsa İstanbul’da 2019’da dünya borsaları ile uyum sağlanması ve etkileşimin artırılması amacıyla 10.00-18.00 saatleri arasında kesintisiz sürekli işlem yöntemine geçiş yapıldı. Borsa İstanbul, 17 Haziran 2019’da finansal türev ürünlerde, borçlanma araçlarında ve çeşitli finansal sözleşmelerde değişken faiz göstergesi olarak TLREF Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı’nı hesaplamaya ve yayımlamaya başladı.
'Yatırımcılar borsada altından da dövizden de çok kazanabiliyor'
Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Hakan Atilla, “Borsada kısa vadeli al-satlar yerine, detaylı analiz yapan yatırımcılar, uzun vadede altından da dövizden de daha çok getiri elde edebiliyor” diye konuştu. Geçen yıllarda yaşanan ekonomik ve jeopolitik gelişmelerin, finansal piyasaların birçok farklı alanda global ve yerel riskleri yönetme konusunda alışılagelmiş bakış açılarını terk etmesine neden olduğunu belirten Atilla, borsanın da bu çerçevede Türkiye’deki finansal mimariyi destekleyici ürün ve hizmetleri, ulusal ve yurt dışı yerleşik tüm yatırımcıların hizmetine sunduğunu ifade etti.
2019’un son aylarında başlayan Borsa İstanbul 100 Endeksi’nde yükseliş eğilimi, Ocak 2020’de rekorlarla sürdü.