150 bin TL'lik evlilik kredisinde şartlar belli oldu mu?

Arşiv
Arşiv

150 bin TL ve iki yıl geri ödemesiz evlilik kredisi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Yeni evlenecekler merakla evlilik kredisi başvuru tarihini bekliyor.

150 bin TL'lik evlilik kredisi başvurusu binlerce evlilik hayali kuran gencin gündeminde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesinde de yer alan 150 bin TL ve iki yıl geri ödemesiz evlilik kredisi müjdesini vermişti.

Faizsiz evlilik kredisinde şartlar ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, binlerce genci yakından ilgilendiren evlilik kredisini müjdelemişti. Buna göre, 2023 seçimleri öncesinde parti seçim beyannamesinde yer alan evlilik kredisi, 150 bin TL olacak. İki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli faizsiz evlilik kredisi olarak duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, yeni evlenecek çiftlere destek için iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini belirtmişti.

Detaylar henüz duyurulmadı

Aile ve Gençlik Bankası üzerinden çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmet desteği de sağlanacağı bildirildi. Evlilik kredisinin detaylarına dair henüz başka ayrıntı verilmedi.

Başvuru tarihi, şartları gibi ayrıntıların önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor.