Kimse ne yiyip içeceğine karışılsın istemez. Ne annesi, ne babası, ne endüstriler, ne de doktorlar. Buna karşın herkes iyi görünmek istiyor. Ve dünya genelinde bunun ölçütü zayıf olmak. Herkes zayıflamak için ne yapılmalı sorusunun cevabını arıyor. Fakat Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya çapında 18 yaş ve üzeri yetişkinlerin 1,9 milyarı yüksek kiloya sahip. Bunların 650 milyonu ise obez. Dünya obezite sıralaması bu şekildeyse, Türkiye'de obezite sıralaması nasıl, veya bu durumun çözümü diyet mi?
Araştırmalara göre bir insan hayatı boyunca ortalama 5 diyet yapıyor ve çoğunlukla hepsi birbirinden farklı oluyor. Çünkü seçilecek o kadar fazla diyet var ki. 1 haftada 5 kilo verdiren diyet, ketajonik diyet, aralıklı oruç diyeti, şok diyet ve daha nicesi...
Hepsi uygulamamızı istedikleri ile 0 beden bir vücuda sahip olacağımızı söylüyor. Fakat bu konuda yapılan araştırmalar pek de iç açıcı değil. Düzinelerce araştırma gösterdi ki diyet ile kilo verenlerin çoğu çok kısa bir zamanda daha fazla kilo alıyor. Bu savaşlardan daha çok ölüme neden olan büyük bir sağlık sorunu. Peki kilo vermemizin önündeki engel ne?