Deprem bölgelerine nasıl müdahale ediliyor? Adana Havalimanı çalışmaların lojistik üssü haline getirildi. Türkiye'nin dört bir tarafından ve onlarca ülkeden gelen yardımlar Adana'ya geldikten sonra uçak ve helikopterlerle ihtiyaca göre illere dağıtılıyor.
Yaralılar ambulans uçak ve nakliye uçaklarıyla İstanbul ve Ankara'ya, TCG İskenderun gemisiyle de Mersin'e taşınıyor.
İçinde yüzlerce iş makinesi ve jeneratör bulunan Ro-Ro gemileri de İskenderun'a varmak üzere İstanbul'dan yola çıktı. Kara yolu üzerinden de binlerce araçla yardım taşınıyor. Deprem nedeniyle yollar ve tünellerde hasarlar oluşmuştu, ivedilikle onarıldı. Adana'dan itibaren O-52 otoyolu ve D-400 kara yolu sevkiyatların bel kemiğini oluşturuyor. Bu yolların afete müdahale dışında meşgul edilmemesi gerekiyor. Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'a afetle ilgili sevkiyat dışında araç girişi durduruldu, çıkışlar ise teşvik ediliyor.
Kalacak yeri olmayan afetzedeler için ilk etapta Antalya'daki otellerde 50 bin yatak ayırıldı. Yurtlar, çadırkentler ve askeri tesisler de kullanıma açıldı. Sahada 9 bin asker arama-kurtarma faaliyetlerine destek oluyor. İnsansız hava araçları da depremin ilk saatlerinden itibaren 10 ilin üzerinde gözlem uçuşu yaparak gereken müdahaleleri ve ihtiyaçları tespit ediyor.