Astroloji ne kadar bilimsel?

Aslında dünya tarihi boyunca neredeyse bütün medeniyetlerin ve kültürlerin faydalandığı bir bilgi kaynağı var; Astroloji
Yaşanan tartışmalara rağmen önemini ve değerini kaybetmedi. İnsanlar teknolojinin gelişmesiyle dijital ortama taşıyarak ve herkesin erişeceği bir hale getirerek ivme kazanmasını hızlandırdı. Peki astroloji bize ne veriyor? Günlük burç yorumlarından ibaret olmadığını aslında bilinmeli. Astrolojiden neden kopamıyoruz?

Herkesin mutlaka bir kez karşılaştığı bir sorudur: Burcun ne? Hiç ilgilenmese hatta inanmasa bile herkes burcunu bilir. Astroloji sadece bir burç mudur? Yükselen burcu, ay burcu, Merkür Retro'su derken aslında gezegenlerin hareketlerini ve konumlarını baz alan bir başlıktır. Peki gerçekten karakterinizi şekillendiren salt burcunuz mudur? Siz dünyaya geldiğiniz zaman gezegenlerin nerede olduğunun hiçbir önemi yok mu? Ya da gezegenlerin sürekli hareket halinde olduğunu düşünelim. O zaman karakteriniz de değişmez mi?

Astrolojinin Fal ile karıştırılması da bir diğer durum. Gezegenlerin hareket etmesi sizin yeni bir işe başlayacağınızı, bir sağlık sorunu yaşayacağınızı söyleyebilir mi gerçekten? Bu kadar eski bir ilim, hala büyük tartışmalara konu oluyor. Çünkü ortada iki farklı cevap var. Bilimselliğinden hiç kimsenin şüphe etmediği astronomiye dayandırılarak ilerleyen astroloji ne kadar geçerli ve doğru kabul edilebilir? İnsanların astrolojiye bu kadar meyletmesinin nedeni nedir? Kitabın Ortası'nda anlattık.