Ghassan Massoud'ın konuşması TRT 12 Punto Ödül Gecesine damga vurdu

“Filistin, ilelebet Filistinlilerindir”


Ghassan Massoud'ın Konuşması “TRT 12 Punto” ödül gecesine damga vurdu.


TRT tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Türkiye'nin en büyük senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu “TRT 12 Punto”da ödüller sahiplerini buldu. Törende ödül veren Hollywood yıldızı Ghassan Massoud'un konuşması geceye damga vurdu.
Türkiye'de sinema sektörüne yönelik yapılan ilk ve tek proje olma özelliği taşıyan “ TRT 12 Punto”da ödüller dün akşam gerçekleştirilen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Gecede ödül veren TRT 12 Punto jüri üyesi, ödüllü usta oyuncu Ghassan Massoud'un konuşması geceye damga vurdu.

'TRT Uluslararası Ortak Yapım' kategorisinde yönetmen Stephan Komandarev'in 'Made in EU' projesine ödülünü takdim eden Ghassan Massoud, sahnede 'Türkçe'de, Arapça'da ve tüm dünya lügatlarında Filistin, bugün ve yarın ilelebet Filistinlilerindir.' dedi.

Açık havada “Filistin Sineması Özel Gösterimleri” yapıldı
Bu yıl TRT 12 Punto kapsamında Filistin sinemasının güncel ve önemli filmleri “Filistin Sineması Özel Bölümü”nde izleyicilerle buluştu. Filistin'deki soykırıma karşı farkındalığı artırmak, empati geliştirmek ve fikir paylaşımına zemin hazırlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Filistinli yönetmenler Maha Haj, Kamal Aljafari ve Mai Masri TRT 12 Punto'nun konuğu olarak İstanbul'a geldi. “Filistin Sineması Özel Bölümü” kapsamında; yönetmen Maha Haj'ın Akdeniz Ateşi (Mediterranean Fever), yönetmen Kamal Aljafari'nin Bir Fedai Filmi (A Fidai Film), yönetmen Annemarie Jacir'in Düğün Davetiyesi (Wacib) ve yönetmen Mai Masri'nin 3000 Gece (3000 Nights) filmleri izleyicilerle açık hava gösterimlerinde buluştu.