Yenidoğan çetesinin telefon kayıtları ortaya çıktı

8 bin lira için 10 bebeği öldüren çetenin konuşma kayıtları ortaya çıktı. İddianamede geçen hastaneler de belli oldu. SGK'dan 8 bin lira alabilmek için yeni doğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek ölmelerine neden olan ve haksız kazanç sağlayan çeteyle ilgili şikayetlerin yıllar öncesine dayandığı belirlendi.

İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu'daki hastanelerde bakımsızlıktan, yeterli hekim desteğini alamamaktan 10 bebek hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanlığı, çetenin Mayıs 2023'te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen bir operasyonla tespit edildiğini açıkladı.

Ölümlerden sorumlu çete üyelerinin, tedavi yöntemi ve sayısız hatalı işlemlerden bahsettikleri telefon görüşmeleri ise ortaya çıktı.

Görüşmelerde zanlılardan İlker Gönen'in 'Dursun Abi bir göbek açamamış mahvetmiş. Mahvettikten sonra hemşireye vermiş. Aile Suriyeli, herhangi bir şeyleri yok. Adli tıp süreci başlatmadılar. Çocuk defnedildi.' sözleri tepki çekti.

Bir diğer görüşmede ise çete lideri Fatih Sarı'nın “O çocuğa tüp takılsa yaşardı. Bir olay patlayacaktı ben biliyorum.' dediği belirtildi.

47 şüphelinin yer aldığı iddianamede 19 hastane ve sağlık şirketi malen sorumlu gösteriliyor. İddianamede yer alan 2 hastanenin ise faaliyetleri askıya alındı.