Ünlülere Filistin engeli

Ünlüler sosyal medyada bir bir engelleniyor. Sosyal medya kullanıcıları, İsrail'e destek veren ya da Filistin'de yaşananlara sessiz kalan ünlüleri engelleme kampanyası başlattı.

Avrupa'da başlayan #Blockout akımıyla onlarca ünlü sosyal mecralarda engelleniyor. Kullanıcılar, bir süredir bu kampanyayla Gazze'de devam eden zulme sessiz kalan büyük isimlerin sosyal medya hesaplarını engellemeye çağırıyordu. Fakat Met Gala'daki gösteriş ve israf, kampanyanın büyümesine ve daha geniş kitlelere ulaşmasını sağladı.

Özellikle Amerikalı eski model ve sosyal medya ünlüsü Haley Kalil'in galada paylaştığı videoda “Pasta yesinler' sözleri olayları kaynama noktasına ulaştırdı. Eski modelin videosuna binlerce sosyal medya kullanıcısı tepki gösterirken İsrail'e destek veren ünlü isimler başta olmak üzere markalar da engel listelerine taşındı. Bu listeler, büyük bir halk hareketine dönüştü ve sosyal medya kullanıcıları listelerini paylaşıp hangi ünlüyü neden engellediğini anlatan videolar yayınlamaya başladı.

Peki boykot akımıyla ne değişti?

On binlerce takipçi kaybeden ünlüler, bir anda Filistin hakkında paylaşım yapmaya başladı. Ekmek yoksa pasta yesinler diyen model, özür videosu yayınladı. Gazzeli çocuklarla dalga geçen isimler ise Filistin için iyi dileklerini sunmaya başladı.