Trump'ı "Küresel Savaş Partisi" mi vurdu?

Trump'ı Küresel Savaş Partisi mi vurdu? Gürcistan Başbakanı yaptığı paylaşımla Donald Trump'a yapılan saldırının arkasında “Küresel Savaş Partisi” olduğunu iddia etti.

Küresel Savaş Partisi, Gürcistan yönetimi tarafından Batı'daki ve özellikle AB içerisindeki bazı gizemli siyasi güçleri tanımlamak için sıklıkla kullanılan bir terim. Yakın zamanda LGBT haklarını kısıtlayan yasa tasarısının görüşüldüğü Gürcistan'ın Avrupa Birliği'ne katılım süreci askıya alınmıştı ve yasaya misilleme olarak Gürcistan'a yaptırım getiren ABD yönetimi, bu ay Gürcistan'la yapılması planlanan askeri tatbikatları süresiz ertelemişti.

Eski başbakan ise 'Küresel Savaş Partisi' diye nitelediği Batı'yı 'Gürcistan'ı savaşa sürüklemeye çalışmak, iç işlerine karışmak ve egemenliğini sınırlamaya çalışmak, hatta darbeye teşebbüs etmekle suçladı.

Küresel Savaş Partisi'nin varlığı hiçbir zaman kanıtlamamış olsa da Gürcistan yerli politikacılarını ve Avrupa Komisyonu'nu, ABD Dışişleri Bakanlığı ve İsviçre bankaları da dahil olmak üzere Gürcü Rüyası'na muhalif olarak görülen yabancı kurumları göstermek için kullanılıyor.

Gürcistan aynı zamanda Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yönelik saldırının da 'Küresel Savaş Partisi' tarafından düzenlenen komplonun parçası olduğunu iddia etmişti.