Savcıya suikast tehdidi: 5 şüpheli tutuklandı

Yenidoğan bebeklerin hayatıyla oynayan, savcıyı tehdit edip, tetikçi tutanlar tutuklandı. Yenidoğan bebekleri özel hastanelere naklederek ölümlerine neden olan çete, soruşturmayı yürüten savcıyı makamında ölümle tehdit etmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada 11 şüpheliden beşi tutuklandı.

İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ'da doktor bile bulunmayan özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine gereksiz yere yatırılan 12 bebek öldü, 1 milyar TL'lik vurgun yapıldı. Çeteye operasyon yapan savcı ise ölümle tehdit edildi.

Olay 30 Ağustos tarihinde gerçekleşmiş, çetenin avukatı, savcıya önce telefonla daha sonra ise makamına giderek şüphelilerin tahliyelerini gerçekleştirmezse suikast yapılacağı, ailesine de zarar verilebileceği tehdidinde bulunmuştu.

Yapılan incelemede, savcının kişisel ve ailevi bilgilerinin tehdit edilmeden birkaç gün önce 3 jandarma personeli tarafından sistemden sorgulandığı ortaya çıktı.

Tetikçi ise, 100 bin dolar karşılığı suikast teklif edildiğini açıkladı ve haberlerde savcıya suikast yapılacağını öğrendikten sonra korkarak adliyeye gitti ve teslim oldu.

İfadesinde, 'Zanlılardan M.K.Z, adliyeden birini vurmam karşılığında 100 bin dolar teklif etti. Saldırı sırasında kullanılmak üzere sürücü ve motosiklet de ayarlanacaktı' itirafında bulundu.