Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu Yenidoğan çetesiyle ilgili açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan Kemal Memişoğlu yenidoğan çetesiyle ilgili ''peşinde olacağız'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'nin gündemindeki 10 bebeğin ölümüne neden olan 'yenidoğan bebek çetesi' ile ilgili yaptığı açıklamada, 'her türlü ceza ve önlemin alınacağını' açıkladı.

Cuma günü İstanbul Ümraniye Eğitim ve Şehir Hastanesi'ni ziyaret eden Memişoğlu, 'Maalesef insanlıktan nasibini almamış bazı kişilerin organizasyonuyla gündem meşgul ediliyor. Gerçekten canice, kabul edilemeyecek illegalite bunlar. Biz devlet olarak bunun her zaman peşinde olduk, her zaman da peşinde olacağız. Her türlü cezayı ve önlemi almaktayız,' dedi.

'Bu, Mayıs 2023'te, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün bir ihbarının mali şubeye, emniyet teşkilatımıza ve savcılığa bildirmesiyle başlayan bir süreç. Bu süreçte çeşitli dinlemeler ve organizasyonun tespit ve İspatıyla ilgili delillerle beraber, suçlular veya suç isnat edilenler tutuklandı,' diye ekledi.

Bakan Memişoğlu son olarak, 'Aynı zamanda bununla hastanelerimize ve ilgili birimlerine kapatma cezaları uygulandı. Şu an adli süreç devam etmektedir' ifadelerini kullandı.