Rus ve Ukrayna ordularının çatışma görüntüleri: Özel Harp Uzmanı yorumluyor

GZT Özel İçerik Editörü Sinan Bakioğlu'nun moderasyonunu yürüttüğü programımızda Özel Harp Uzmanı Mitat Ferhat Dur ile Ukrayna-Rusya Savaşı'na ait yeni görüntüleri izledik.

İkinci yılı tamamlanan Ukrayna-Rusya Savaşı'nda üçüncü yıla doğru ilerleyiş devam ediyor. Tarafların cepheden paylaştığı görüntülere her gün bir yenisi ekleniyor. Özellikle Ukrayna ordusuna bağlı bazı birliklerin resmi sosyal medya hesaplarından Rusya'ya karşı yapılan operasyonların video ve görsel materyalleri daha sık olarak paylaşılıyor.

Bu durum, harp sahasını analiz etmek isteyenlere, askerlere, gazetecilere ve konu ile ilgili araştırma yapmak isteyen herkes için sınırsız bir kaynak halinde geliyor.

Savaş devam ettikçe tarafların kullandıkları ekipmanların sayı ve çeşitleri de değişim gösteriyor. Ek olarak, günümüzde çatışmalar şehir merkezleri veya şehirlerin çeperleri yerine daha çok kırsal alanlara yayılmış durumda.

Bu içeriğimizde, irtibat hendeklerini, siperleri, mevzileri izledik. Drone ve çeşitli insansız araçların kullanımı ile Ukrayna ordusunun Rus askerlerine karşı yaptığı hamleleri değerlendirdik.

Askeri alanda kesintisiz ve sağlıklı iletişim için muhabere araçlarının önemli olduğuna değindik. Ayrıca, Özel Harp Uzmanı Mitat Ferhat Dur önleyici atış uygulamasının ne anlama geldiğini ve hangi şartlarda kullanıldığını anlattı.

Savaş neden uzuyor? Ukrayna ordusu Ruslara karşı hangi taktikleri kullanıyor? Dronelar savaşta ne kadar önemli?

Bu ve bağlantılı tüm soruların cevabı içeriğimizde yer alıyor.