Özel Büro: Fransa istihbaratı hakkında her şey

GZT Özel İçerik Editörü Sinan Bakioğlu, Fransa istihbarat yapılanmasını anlattı. DGSE, DGSI ve diğer kritik kurumların perde arkasındaki faaliyetlerini, operasyon tekniklerini ve dünyadaki etkilerini açıkladı. Fransa'nın güvenlik ve istihbarat stratejilerini anlamak, hem tarihsel hem de güncel olayları derinlemesine analiz etti.

Ulusal savunma ve güvenlik stratejisi tarafından tanımlanan hedefleri gerçekleştirmek, Fransa'nın hayati sorunları, güç çıkarları ve güvenliği üzerindeki riskleri ve tehditleri bilme ve tahmin etme yeteneğine sahip olduğunu varsayılıyor. Tarihsel ve güncel olayları detaylı bir şekilde değerlendirdi, Fransa'nın istihbarat dünyasındaki yerini anlamaya yönelik kapsamlı bir inceleme sunuldu.

Devlet politikası olarak oluşturulan Beyaz Kitap'larda Fransa güvenlik bürokrasisinin şifreleri bulunuyor. Bu yayınlarda terör tehditi, krizlerin öngörülmesi ve büyük kırılma riskleri, ekonomi ve endüstriyi koruyucu istihbari hazırlıkların yapılması, Fransa'ya yönelik küresel ve bölgesel tehditlere karşı mücadele etme konuları hakkında detaylı bilgiler ve analizler bulunuyor.

13 Kasım 2015'te başkent Paris'te eşzamanlı olarak terör saldırıları yapıldı. Eylemleri DEAŞ terör örgütü üstlendi. Fransa bu saldırıları neden önleyemedi? DEAŞ eylemleri nasıl yaptı? 2015'ten sonra Fransa güvenlik stratejisinde hangi değişiklikler yapıldı? Fransa istihbarat şemsiyesi nasıl oluşuyor? Hangi kurumlar hangi alanlarda görev yapıyor? Dİğer servislerle ilişkileri nasıl? Modern Fransa'da işler nasıl ilerliyor? Orta Çağ ve Yakın Çağ Fransa'sında kralların istihbarata bakışı nasıldı? Rainbow Warrior olayı ne?