New York ve Pensilvanya'da 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi

New York'un ünlü Times Meydanı dahil önemli alanlarında ve Pensilvanya'da, FETÖ elebaşının bulunduğu yerleşke civarında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla led ekranlı kamyonetler dolaştırıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının organizesinde led ekranlı kamyonetler, ABD'de vatandaşlara 15 Temmuz'u anlattı.

New York'un en işlek cadde ve alanlarında gün boyu gezen led ekranlı kamyonetlerde, 'Demokrasinin Zaferi' başlığı ile hazırlanan 15 Temmuz görselleri ABD'lilerin ilgisine sunuldu.

Görsellerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'da şehit olan vatandaşlar, Türk bayrakları ve darbe kalkışmasına karşı çıkan vatandaşlardan kareler yer aldı.

New York dışında, FETÖ elebaşının yaşadığı Pensilvanya eyaletindeki yerleşkenin etrafında da led ekranlı kamyonetler tur attı.

- Times Meydanı'nda 15 Temmuz sergisi

New York'un ünlü Times Meydanı'nda ayrıca Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle sergi düzenledi.

Sergide, ABD'li vatandaşlara ve turistlere, 15 Temmuz darbe kalkışması, Türk milletinin direncini ve şehitleri anlatan yaklaşık 30 fotoğraf gösterildi.