Netflix'ten skandal dizi! Türk askeri işgalci olarak gösterildi

Netflix, yine Türkleri hedef aldı. Bu defa Kıbrıs Harekatı çarpıtıldı, Türk askeri işgalci olarak gösterildi.

Netflix'te yayına girmesi beklenen 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı anlatan Rum yapımı “Famagusta” dizisinde Türk askeri sivilleri katlediyormuş gibi gösterildi. Dizide, Rum çetelerinin Kıbrıslı Türklere yaptığı katliamlar yok sayılırken, Türk askerinin Barış Harekatı sırasında sivillere ateş açtığı gerçek dışı sahneler yer aldı.

Dizide Kıbrıs Türk toplumuna karşı işlenen zulümler ya yansıtılmıyor ya da küçümseniyor. Yunanistan'ın saldırıları ise göz ardı ediliyor.

Skandal dizi için Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi. Yapılan açıklamada “Gözlerini kan bürümüş Kıbrıslı Rum çeteler tarafından katledilen Kıbrıs Türklerinin aziz hatıralarına büyük bir saygısızlık teşkil etmektedir.” ifadelerine yer verildi.



KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise “1974 Kıbrıs Barış Harekatı esas itibarıyla Kıbrıs Türkünü soykırımdan kurtaran bir askeri müdahaleydi. Kıbrıs Türkü burada canlı canlı mezarlara gömülmüş, bugün Gazze'de olanların benzeri Kıbrıs'ta yaşanmış bütün dünya izlemişti.” sözleriyle Netflix dizisine tepkisini gösterdi.
Famagusta dizisi, daha önce 24 bölüm olarak Yunanistan'da yayın yapan Mega TV kanalında gösterilmişti.