Netanyahu'dan tepki çeken açıklama

Onlarca sivilin yanarak ölmesine sebep oldu. Yalnızca “trajik bir aksilik” dedi. Netanyahu, İsrail'in Refah'ta Filistinlilerin kampını bombalamasının “trajik bir aksilik” olduğunu savundu.

İsrail ordusunun pazar akşamı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı çadır kampa yaptığı saldırıyı “trajik aksilik” olarak niteleyen Netanyahu, saldırıyı araştırdıklarını ifade etti. 45 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlercesinin de yaralandığı saldırıya dünyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Gelen uluslararası kınamalara rağmen Netanyahu, Hamas'a karşı savaşı sürdürme sözü verdi. “Her hedefe ulaşılmadan savaşı sona erdirme niyetinde değilim” dedi.

Netanyahu, yalnızca uluslararası kamuoyunun değil, İsrail halkının da tepkisini üzerine çekti. Mecliste konuştuğu sırada İsrailliler, esirlerin yüzlerinin bulunduğu bir pankartta 'Gözlerinin içine bakın' yazısıyla Netanyahu'ya tepki gösterdi. Ana muhalefet lideri ise konuşmasında Netanyahu'ya 'Başbakan olarak kalamazsınız, çünkü gerçekte başbakan değilsiniz. Hükümetinizdeki aşırılık yanlılarının rehinesisiniz.' ifadelerini kullandı.