Narin için iddianame hazırlandı: Aileye müebbet hapis istemi

Narin cinayetinde iddianame hazırlandı, 4 kişiye müebbet istendi.

8 yaşındaki Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar amca Salim Güran, anne Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile cesedi dere yatağına taşıdığını itiraf eden komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Peki neden bu 4 kişiye ceza verildi?

Cinayet anında dördünün de aynı anda aynı evde olduğu tespit edildi. Baz istasyonu kayıtlarına göre şüphelilerin olay anında aynı evde olduğu ve öldürme eylemi üzerinde ortak hakimiyet kurdukları kaydedildi.

Baş şüpheli amca Salim Güran'ın, aracında Narin'e ait DNA ve kıl örneği bulunmuştu. Ayrıca muhtar olan amca Güran, arama çalışmalarında kolluk kuvvetlerine çelişkili ve yanıltıcı bilgiler sunarak Narin'in bulunmasını engellemeye yönelik hareketleriyle dikkat çekmişti.

Komşu Nevzat Bahtiyar, cesedi dere yatağına taşıdığını bizzat itiraf etmişti.

Anne Yüksel Güran'ın ise çalışmalar devam ettiği esnada Narin henüz bulunmamasına rağmen öldüğünden adeta emin olduğu, kızının durumuna üzülürken diğer yandan da oğlu Enes'i koruma çabası içinde olduğu ve tedirgin davranışlar sergilediği tutanakta yer aldı.