Narin Güran’a ne oldu? Dakika dakika haritalı analiz

21 Ağustos 2024, 8 yaşındaki minik Narin Güran'ın kaybolduğu tarih. Diyarbakar'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kayboldu Narin. 19 gün devam eden arama çalışmaları sonrasında köyüne yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunan Eğertutmaz deresinde bir çuval içinde cansız bedeni bulundu. 9 Eylül günü köy mezarlığına defnedilerek son yolculuğuna uğurlandı.


19 gün boyunca hem köy hem de çevresi özel ekipler tarafından defalarca aranmış ancak tek bir ize bile rastlanmamıştı. Hatta amca Salim Güran muhtar kimliğiyle aramalara katılmıştı. Arama çalışmalarının 19'uncu gününde Narin'in küçük cansız bedeni köye yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Eğertutmaz Deresi'nin kenarında çuval içinde bulundu. Mahalleye giriş çıkışlar yasaklanırken, Narin'in cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Sonrasında Narin'in cenazesi, İstanbul'dan gelen abisine teslim edildi. Cenaze namazı komşu köyü Batıkarakoç'taki camide kılındı. Cenazeye gözaltında olan anne ve babanın katılmasına izin verilmedi. Kaybolmadan bir önceki gün 'Çok yorgunum' dediği okul arkadaşları cenazesinde oradaydı. Tabutunun başında duvak ve gelinliğe benzer bir elbise vardı. Kuzeninin düğününde giyecekti. Annesine böyle bir istekte bulunmuştu.

Peki Narin kaybolduğu o gün neler yaptı ve nerelere gitti? Merak edilen soruları detaylıca ele aldığımız videomuzda Narin'in o gün içerisindeki attığı adımları harita üzerinde inceledik.

Cinayete kurban giden Narin'in ailesinden çok sayıda kişi gözaltına alındı. Amcası ve köyün muhtarı Salim Güran'ın yanı sıra itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklandı. İçeriği hazırlamadan önce amca Salim ve Bahtiyar'ın güvenlik yetkililerine yaptığı ifadelere ulaştık. İfadelerden öne çıkan maddeleri ve tutuklu isimlerin çelişkili anlatımlarını da ortaya çıkarmaya çalıştık.