MİT uyardı: Casusluk ağına düşmeyin

MİT video ile uyardı: Casusluk ağına düşmeyin! Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yayınladığı videoyla vatandaşları casusluk faaliyetlerine karşı uyardı. Peki casusluk nedir?

İstihbarat servisleri sizden bazı şahısların veya kurumların fotoğraflarını, adres bilgilerini, telefon numaralarını talep edebilir. Bu bilgileri verdiğinizde ise casusluk faaliyetlerine katkıda bulunmuş olursunuz. Ülkemizde son birkaç ay içerisinde 7 MOSSAD ajanı yakalandı.

MİT, yayınladığı videoyla vatandaşları casusluk faaliyetleri konusunda bilgilendirdi.

Genel tanımıyla casusluk, yabancı istihbarat servislerinin, hedefinde bulunan ülke, kurum veya kuruluşlar hakkında bilgi toplamak amacıyla çeşitli kişiler aracılığıyla veri toplamasıdır.

İstihbarat, yalnızca bilgi toplamakla sınırlı değil, o bilgiyi avantaj ve kazanç elde edecek şekilde kullanmaya hazır hale getirmek anlamına da geliyor. Casusluk faaliyeti de istihbarat çalışmalarının sıklıkla başvurulan bir yöntemi.

İstihbarat servisleri, casuslar aracılığıyla sizden adres bilgileri, önemli bina veya tesislerin konumları, bina özellikleri gibi bilgileri talep edebilir. Unutmayın ki bilinçli ya da bilinçsiz şekilde casusluk çalışmalarına yardımcı olmak bir suçtur. Bu nedenle tanımadığımız kişilerin yönelttiği irdeleyici, detay gerektiren, şüpheli ve hassas içerikli sorulara cevap vermeden önce soruyu soranın kim olduğuna dikkat etmelisiniz. Şüpheli hareketlerle karşılaşılması durumunda ise emniyet birimlerine haber vermelisiniz.