Ortadoğu'da, Filistin'de, Gazze şeridinde yaşanan gelişmelere odaklanacağız. Ve bugünkü videomuzda konuğumuz güvenlik uzmanı Abdullah Ağar. Videomuzda İsrail'in bölgedeki ilerleyişi ve Amerika Birleşik Devletleri'nin bu konudaki tutumunu çok geniş bir perspektif ve hiçbir yerde olmadığı kadar ayrıntılı ele aldık.
Harita üzerinden birebir konuşarak, Gazze'de yaşanan güncel olayları ve iki tarafın da askeri hamlelerini inceledik. İsrail'in askeri gücü, bölgedeki dengeleri etkileyebilir mi ve Amerika'nın bu süreçteki rolü, stratejik bir pazarlığın parçası olarak mı öne çıkıyor gibi birçok soruyu cevap verdik. Nükleer kapasite ve İran ile ilgili endişeler, bölgedeki stratejik dengeyi değiştirebilir ve diplomasiyi etkileyebilir mi gibi konuyla alakalı birçok farklı açıyı ele aldık.
Bu durum, sadece askeri bir hamle değil, aynı zamanda teolojik ve ideolojik etmenlerle de bağlantılı. İsrail'in teolojik hedefleri ve din temelli çatışmalar, bölgedeki istikrarsızlığı artırabilir. Bizim için önemli olan, bu gelişmeler karşısında Türkiye'nin nasıl bir pozisyon alacağını yorumladık.
Türkiye, bölgedeki sorunlara bilimsel ve stratejik bir yaklaşım getirerek, liderlik potansiyelini ortaya koyabilir. Gazze'deki sorunların çözümü için güçlü bir akıl, vicdan ve bilimsel bir perspektife ihtiyaç vardır.
Umarız bu gelişmeler, daha iyi bir geleceğe doğru adımlar atmamıza vesile olur. Videomuzu beğendiyseniz beğen tuşuna dokumayı ve kanalımıza abone olmayı unutmayın. Sayın Abdullah Ağar ile çektiğimiz bu özel içeriğimizde herkese iyi seyirler diliyoruz.
+ Doğukan Gezer, 1991 İstanbul Beyoğlu’nda doğdu. Lise eğitimini Profilo Anadolu Teknik Lisesi’nde Elektronik Haberleşme bölümünde tamamlamasının ardından Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Mezuniyetin ardından Anadolu Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ön Lisansı ile Nişantaşı Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisansı yaptı. İletişim alanındaki akademik eğitimleri sırasında NTV, ATV/Sabah ve Mersin yerel yayınlarında stajyerlik görevi; sonrasında ise sırasıyla 2013 Akdeniz Oyunları’nda Yayın Sorumluluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Muhabirlik ve Yeni Şafak Dijital Servisi’nde Şef Editörlüğü üstlendi. 2018’den bu yana GZT Yayın Yönetmenliği görevini icra ediyor. 10 yılı aşkın süredir dijital medya alanında içerik ve strateji geliştirilmesi ve uygulanması konularında çalışmalar gerçekleştiriyor.