İsrail havadan yardımlara nasıl izin veriyor?

İsrail, yardımların havadan indirilmesine nasıl izin veriyor da karadan girmesini engelliyor?
İşgalci, henüz açıklama yapmadı ama bu konu hakkında birçok tahmin bulunuyor.
1- Havadan yardım, Netanyahu hükümetini kapalı geçitleri açma veya Refah geçiş noktasından yardım akışını engellememe yönündeki baskıdan kurtarıyor.
2- Hava yoluyla yapılan yardımlar, açlık savaşının tamamen başarısız olmasını sağlıyor, özellikle yardım miktarı açısından.
Örneğin, ABD ve Ürdün'ün işbirliğiyle günlük bir öğün olmak üzere 35 bin yemek gönderildi, ancak Kuzey Gazze'de yaklaşık 670 bin kişiye hiçbir yardım ulaşmadı.
3- Bu yardımlar, işgalci devletin Uluslararası Adalet Divanı önünde, mahkeme tarafından karara bağlanan geçici ihtiyati tedbirlere yanıt verdiğini iddia etmesi için bir gerekçe sağlıyor.
4- Sınırlı miktarda gıda yardımına odaklanmak, İsrail'i hastanelere yakıt gibi temel yaşam koşullarını geri getirmek için baskı yapmaktan kurtarıyor.
5- İsrail'in bunları onaylaması, Gazze'yi dünyadan tamamen izole etmeyi ve daha kötüsü, kuzeyi güneyden ayırarak Refah'ta bir kara operasyonu gerçekleştirmeyi ve Refah geçişini ele geçirip kullanmayı amaçladığını gösteriyor.
Ayrıca, ABD'nin sürdürülebilir bir hava yoluyla yardım operasyonu ve deniz koridoru kurma çabaları da İsrail'in hedefleriyle epey örtüşüyor. Yani aslında bu yardımlar tabii ki çok da yardımsever olduklarından değil. Biz aynı uçakların Gazze'ye bombalar yağdırdığını unutmamaya ve duyurmaya devam edeceğiz.