Instagram Türkiye'nin şartlarını kabul etti

Instagram Türkiye'nin şartlarını kabul etti, yeniden erişime açıldı. Artık terör örgütleri ile bağlantılı paylaşımlar Instagram'dan kaldırılacak. 2 Ağustos'ta “katalog suçlara uymadığı” gerekçesiyle Instagram'a erişim engeli getirilmişti. Bu süreçte Türkiye'nin hassasiyetlerinin giderilmesi için Meta yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirildi ve şartlar kabul ettirildi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, engelin kaldırıldığını 'Ülkemizin çok hassas olduğu terörle mücadele konusunda PKK ve diğer örgütler lehine propaganda içeren içeriklerin kaldırılması için Meta tarafından hassasiyet gösterilecek. Böylece güvenlik ve kamu düzeni korunmuş olacaktır' ifadeleriyle duyurdu. Bunda böyle Türk vatandaşlarının hesaplarının uyarı yapılmadan kapatılmayacağı da vurgulandı. Dün akşam 21.30 itibariyle de Instagram'a yeniden erişim sağlandı.

Instagram'ın kabul ettiği detaylar ise şöyle: PKK, PYD ve FETÖ terör örgütlerine ait hesaplar ve bu örgütler lehine propaganda içeren paylaşımlar hızlı bir şekilde kaldırılacak. İçerik kaldırma konusunda Türkiye Cumhuriyeti yasaları kapsamında katalog suçlar arasında yer alan içeriklerin derhal kaldırılması sağlanacak. Türk vatandaşlarının hesapları herhangi bir uyarı yapılmadan kapatılamayacak, uyarı yapılmaksızın kapatılan hesaplar tekrar erişime açılacak.

Yakın zamanda ise Meta yetkilileri Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirecek.