Han Yunus'taki okula sığınan çocuklar, elektrik kablolarından yaptıkları salıncaklarda eğleniyor

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları nedeniyle defalarca yerlerinden edilen ve en son aileleriyle birlikte Han Yunus'taki bir okula sığınan çocuklar, elektrik kablolarından yaptıkları salıncaklarda eğlenerek savaş psikolojisinden uzaklaşmaya çalışıyorlar. Çocuklar sürekli yerinden edilmenin ve devam eden savaşın gölgesinde yaşadıkları zorlukları anlattı.

Han Yunus'ta bombalanmış bir okula ailesi ile sığınan 14 yaşındaki Sinin Masri, 'Beyt Hanun'dan, Cibaliye'ye, Cibaliye'den Nuseyrat'a, Nuseyrat'tan Refah'a, Refah'tan da Han Yunus'a geldik. Geldiğimiz yerde her yer bombalanmış durumda. Ne yiyecek var ne de içecek. Su getirmek için dünyanın öbür ucuna gidiyoruz. Burada'da çaocuklarla elektrik kablolarından salıncaklar yaptık ki içimizdeki o hüznü atıp biraz eğlenelim diye.' dedi.

Gazzeli diğer çocuklar da bir yerden bir yere göç edip durduklarını Han Yunus'a geldiklerinde de her yerin yıkık halde bulduk dediler. Artık oyun oynamayı unuttuklarını, eğitim alamadıklarını ve bir çok şeyden yoksun halde yaşadıklarını, bu mevcut koşullarda elektrik kablolarından salıncak yapıp oyun oynadıklarını söylediler.