Hamas neden teşekkür etti?

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
CANLI
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • Açıklamalar kapalı, seçildi
    • Altyazı Kapalı, seçildi

      Hamas neden sırasıyla Türkiye, Güney Afrika, Cezayir, Rusya ve Çin'e teşekkür etti?

      Filistin'i kurulduğu ilk gün devlet olarak tanıyan Türkiye, insani yardımın yüzde 30'unu sağlamakta. Bölgesel rolü, Filistin davasını uluslararası platformlarda savunmasını sağlıyor.

      Nelson Mandela'nın “Filistinlilerin özgürlüğü olmadan bizim özgürlüğümüz eksik kalır” sözleriyle özdeşleşen Güney Afrika ise İsrail'e karşı BM Soykırım Sözleşmesi çerçevesinde dava açan ilk ülke. Bu süreç, Refah saldırısının bir soykırım girişimi olduğunu savunan kapsamlı hukuki bir mücadeleye dönüşüyor. Bu kapsamda Türkiye de Lahey'de sunum yaptı. Tabii soykırım davasının uzun yıllar sürmesi bekleniyor.

      Cezayir ise Filistin devletini tanıyan ilk ülke. Aynı zamanda İsrail'i tanımayı reddediyor ve İsrail büyükelçiliği yok. Ateşkesle birlikte yüzlerce doktor göndereceklerini ve Siyonistler tarafından yıkılanı inşa edeceklerini taahhüt ettiler.

      Rusya'nın Filistin desteğine gelirsek; BM'de Gazze'de ateşkes sağlanması yönünde önerge sunmuş fakat ABD, İngiltere, Fransa ve Japonya tarafından reddedilmişti.

      Çin'in stratejisi ise Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da varlığını sürdürmek için bir adım olsa da Filistin Devleti'ni tanıyan ilk ülkelerden.

      Yorumunuzu yazın, tartışmaya katılın!

      YORUMLAR
      Sırala :

      Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım