Gazzeli çocukları savaş psikolojisinden uzaklaştırmak için etkinlikler düzenlendi

Öğretmenlere Destek Derneği, yerlerinden edilen Gazzeli çocukları savaşın psikolojisinden uzaklaştırmak amacıyla eğlence etkinliği düzenledi. Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus şehrindeki yerlerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okulda düzenlenen etkinlikte bir araya gelen çocuklar oyunlar oynayarak eğlendi.

Etkinlikte psikolojik destek, yarışma, halk oyunları, tanışma, mutluluk ve hüzün hakkında sohbet gibi etkinlikler gerçekleştirildi.

Han Yunus'taki yerlerinden edilen çocukları mücadele etmek zorunda kaldıkları zor şartlar sebebiyle bürüdükleri ruh halinden kurtarıp onlara yardımcı olabilmeyi amaçladıklarını ve çok sayıda çocuğun etkinliğe rağbet gösterdiğini ifade eden Öğretmen Destek Derneği çalışanı Cemal Ebu Mustafa, etkinliklerin, çocukların davranışlarının olumlu yönde gelişmesine katkı sağladığını vurguladı.

Etraftaki birçok okul ve evin hedef alınmasından korktuklarını söyleyen İsmail El-Mısri, oynadıkları oyunlar sayesinde eski günlerdeki gibi mutlu olup savaşı unuttuklarını dile getirdi.

Çevrelerindeki birçok okulun İsrail'in saldırılarına hedef olmasıyla psikolojik durumlarının kötüye gittiğini dile getiren Şahid Yusuf el-Mısri, kendilerini mutlu etmek için çabalayan Öğretmen Destek Derneği'ne teşekkür etti.