Doğu Avrupa'da sel 16 can aldı

Avrupa'da şiddetli yağışların neden olduğu sellerde en az 16 kişi hayatını kaybetti

Avrupa ülkeleri Romanya, Avusturya, Polonya, Çekya, Macaristan ve Slovakya'da şiddetli yağış ve fırtınaların neden olduğu sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükseldi.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), yaptığı yazılı açıklamada, Orta Avrupa'nın on yıllardır gördüğü en büyük selleri yaşadığını belirterek bu durumun yakında 'yeni normal' haline gelebileceği uyarısında bulundu.

IFRC, Avusturya, Çekya, Moldova, Polonya ve Romanya'daki binlerce Kızılhaç gönüllüsünün sellerden etkilenen insanların ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştığını bildirdi.

Romanya'nın Galati şehrine 24 saatten kısa sürede metrekare başına 150 litreden fazla yağış düştüğü ifade edildi. Polonya'nın Stronie Slaskie'deki barajın duvarı, Glucholazy kasabasında ise bir köprü yıkıldı. Klodzko ve Bielsko Biala kentlerinde ise 2 kişinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Hafta sonu boyunca ağır darbe alan Romanya'nın doğusundaki köy ve kasabalar sular altında kalırken bazı köprüler çöktü, evler yıkıldı.

Altı kişinin öldüğü ve bir kişinin kaybolduğu açıklandı. Avusturya'da ise bir itfaiyeci sel kurtarma operasyonu sırasında hayatını kaybetti.