Defne Samyeli'den tepki çeken Filistin açıklaması

Defne Samyeli Filistin'e destek verenleri tribüne oynamakla suçladı. 'Çocuklar ölmesin, savaş olmasın barış olsun, taraflar konusunda haklı veya haksız demek yüzeysel' açıklamasını yaptı. İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, çoğunluğu çocuk olan on binlerce masum sivil hayatını kaybetti ve bu sayı her geçen gün artıyor. Saldırılara hem dünya genelinde hem de Türkiye'den pek çok ünlü ve sanatçı tepki gösteriyor.


İsrail'in soykırımına tepki gösterenlerin aksine bazı isimler, bu konuyu konuşmak istemiyor ya da tepki gösterenleri şov yapmakla itham ediyor. Bunlardan biri de Defne Samyeli. Samyeli, 'Refah'taki katliam hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusuna 'Bu sorunun da buna verilen tüm cevapların da tribünlere oynamak olduğunu düşünüyorum. Çocuklar ölmesin' demek yüzeysel bir açıklama' cevabını verdi.

Sanıyoruz ki kendisi, lafı evirip çevirip “ ben suya sabuna dokunmayayım” ama polemiklerden de payıma düşeni alıp gündem olayım demek istemiş. Eğer mesele Filistin değil de batılı insanların meseli olsaydı aynı açıklamayı yapar mıydı merak ediyoruz doğrusu.

GZT olarak sizleri “Filistin'de yaşananlara ses çıkarmayanları takipten çık” diyerek sosyal medya boykotuna davet ediyoruz.