Daltonlar ve Barış Boyun suç örgütlerine büyük baskın: 157 şüpheli adliyeye sevk edildi

İstanbul'da düzenlenen 'KUYU-36' operasyonlarında Barış Boyun ve Daltonlar organize suç örgütlerine yönelik yakalanan 157 şüpheli adliyeye sevk edildi.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Barış Boyun ve Berat Can Gökdemir'in liderlik ettiği iki organize suç örgütüne yönelik 'KUYU-36' operasyonlarında 157 şüphelinin yakalandığını açıklamıştı

Operasyonlarda 40 ruhsatsız tabanca, 10 otomatik tabanca, 5 pompalı tüfek, 3 AK-47 tüfek, 2 el bombası, 2 çelik yelek, uyuşturucu madde ve yüklü miktarda döviz ile Türk lirası ele geçirildi. 14 Ekim'de yakalanan ve aralarında Barış Boyun'un eşi Ece Boyun'un da bulunduğu şüpheliler, 3 günlük gözaltı işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesinden sağlık kontrolleri sonrası Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

Barış boyun suç örgütü nedir?

1984 yılında Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde doğan Barış Boyun, Beyoğlu'nda mahalle çetesi olarak faaliyet yürütmeye başladı. Son yıllarda büyüyen suç örgütüyle adından söz ettirmeye başlayan Boyun, Türkiye'yi aşarak uluslararası suç örgütü halini aldı.


Daltonlar suç örgütü nedir?

Barış Boyun ve alt grubu Daltonlar Çetesi, Kolombiya Kartellerinden esinlendikleri motosikletli suikast timi ile işledikleri cinayetlerle bilinmektedir. 2017 öncesi mafya Bilal Yaman ile beraber hareket eden Barış Boyun, Bilal Yaman'ın 2017'de tutuklanması üzerine içinde bulunduğu organize suç örgütünün lideri oldu.