Bektaşiler Arnavutluk’ta neden devlet kuruyor?

Bu bir yatırım tavsiyesidir. 27 dönüm araziniz ve hümanist bir ambalajla kapladığınız etliye sütlüye dokunmayan bir inanç sisteminiz varsa size Avrupa'nın en güzel köşelerinden birinde devlet kurma fırsatı veriyoruz. Evet dünyanın en küçük devleti Vatikan'dan da küçük olacaksınız ama onların aksine size kağıt para basma hakkı veriyoruz. Bunu neden mi yapıyoruz? Çünkü siz bizim için çok kıymetlisiniz ve kültürel mirasınızın devam etmesi gerektiğine inanıyoruz.

Kulağa garip geliyor, değil mi? İnsan kendi evladına bile böyle bir güzellik yapmaz. Bu işin içinde bir iş olmalı. “Bayram değil seyran değil, eniştem beni niye öptü?” denilecek bu adım Avrupa'nın doğusundan, dedelerimizin büyük hatırası olan topraklardan geldi. Konum: Balkanlar, Arnavutluk.

Halihazırda Dünya'nın en küçük devleti konumunda bulunan Vatikan'ın 4'te 1'i büyüklüğünde olması planlanan yeni devleti, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama önce New York Times gazetesine ardından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na anlattı.

Arnavutluk lideri, “Bektâşî Devleti, birlikte yaşamanın hoşgörü ve barış merkezi olacak” dedi. İyi de bir başbakan kendi ülkesini neden böler? Bektaşilik Müslümanlıktan ayrı bir inanç mı? Onlar hoşgörülü de diğer müslümanlar insanlık düşmanı mı? Bu işte Soros'un bir eli var mıdır ki? Bektaşiliğin merkezi Anadolu değil mi?

Kurulmak istenen bu “mikro” devletin arkasındaki “makro” planları ve soruların cevaplarını düşünüyorsanız doğru yerdesiniz. Devlet kurup devlet yıkanların uğrak noktasına, Propaganda'ya hoş geldiniz.