Azra Kohen'den Gazzeliler için skandal sözler

“Filistinliler çocuklarını bombaların atılacağı yere bilerek götürüyor.” Ünlü yazar Azra Kohen, İsrail'in soykırımına bu sözlerle kılıf uydurdu.

İsrail'in Refah'ta binlerce Filistinlinin sığındığı çadır kente düzenlediği saldırıların yankıları tüm dünyada sürerken yazar Azra Kohen, skandal sözlerle Filistinlileri hedef aldı. Yazar önce bombaların atılacağı yerlere “uyarılar yapılmasına rağmen çocukların bilerek götürüldüğünü” söyledi. Sonra ise 'Yavrusunu korumayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor' dedi.

Ayrıca Kohen'in daha önce de Filistinliler için 'Kendi çıplak ellerimle yok olmalarına yardım edecek kadar ölmelerini istiyorum' diyecek kadar ileri gittiği de ortaya çıktı. Kohen sözlerinin inandırıcılığını artırmak için ise önce 'Allah'a inanıyorum' dedi sonra da 'Karma'ya inandığını dile getirdi.

Biz de Azra Kohen'e hastanelerin, okulların, “güvenli bölge” çadır kampların bombalandığı, 36 bini aşkın kişinin yaşamını yitirdiği bir soykırımda Filistinlilerin, bombalardan kaçmak için nereye sığınması gerektiğini soralım?