Almanya'daki 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda "karpuz" desenli şapkayla Filistin’e destek

Almanya'nın evsahipliğinde devam eden 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024), 20 Haziran'da Gelsenkirchen'deki İspanya-İtalya, 22 Haziran'da Dortmund'daki Türkiye-Portekiz ve bugün Stuttgart'taki İskoçya-Macaristan karşılaşmaları öncesinde futbolseverlere Filistin bayrağının kırmızı, beyaz, yeşil ve siyah renklerini taşıyan karpuz dilimi desenli şapkalar dağıtıldı.


Etkinliğin sponsorlarından Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, 'Filistinli kardeşlerimize karşı yapılan zulüm konusunda burada sesimizi duyurmak istedik. Müslüman kardeşlerimiz duyarlı olup bir şeyler yapmak zorunda. Bu soykırıma göz kapamak olmuyor. Bu soykırımı yapan insanlar zamanında kendileri soykırım gördü. Şimdi kendileri bu soykırımı yapıyor.' diye konuştu.

Şapkaların bir kısmı dağıtıldıktan sonra geri kalanının dağıtımını polisin engellediğini belirten Şimşek, 'Yaklaşık 50 bin şapka üretildi. Bu şapkaları burada dağıtmak istedik ancak bu dağıtıma burada izin verilmedi. Burada bunun yeri olmadığını ve burada bunları dağıtamayacağımızı söylediler.' dedi.