43 yaşındaki zihinsel engellinin çalışma hayali gerçek oldu

İstanbul'da doğuştan zihinsel engelli olan 43 yaşındaki Yetiş Göydağ, ilk kez bir işte çalışmanın mutluluğunu yaşıyor. Çekmeköy Sultançiftliği Mahallesi'nde yaşayan Yetiş Göydağ, yüzde 70 zihinsel engelli olduğu için 43 yaşına kadar hiçbir işte çalışamadı. Mahalle Muhtarı Engin Çelik ile hayırsever mahalle sakinlerinin engellilere destek amacıyla bir çay ocağı açmasıyla Göydağ'a iş imkanı oluştu. Muhtar Çelik, çay ocağında çalışması için Yetiş'in ailesiyle görüştü. Aile bu teklifi sevinçle karşılayarak kabul etti. İlk kez bir iş sahibi olan Yetiş Göydağ, sevincini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Çalışmaya başladığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Göydağ, 'Sabah geliyorum, burayı açıyorum, çayı demliyorum, temizlik yapıyorum. Çalıştığım için çok mutluyum. Artık bir işim var. Ekmeğimi kazanıyorum. İşimden çok memnunum. Evde kaldığımda sıkılıyordum. Şimdi yorulmuyorum, çok mutluyum.' diye konuştu.

5 çocuğu olan Anne İpek Göydağ, oğlu Yetiş'in ilk kez bir işte çalışmaya başlamasının kendilerini çok mutlu ettiğini anlatarak, 'Yetiş, sadece bu çevreyi biliyor. Hastalıklı büyüdü. İşe başladı, rahatladı, mutlu ve sevinçli. Sabah kalkıyor, kahvaltısını yapıyor ve koşarak işe gidiyor. Benim Yetiş'im 43 yaşında şimdiye kadar hiçbir yerde çalışmadı. Şimdi severek işine gidiyor.' dedi. Muhtar Engin Çelik ise iş bularak Yetiş'i topluma kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, çay ocağının gelirinin bir kısmının engelli çocuklara harcanacağını söyledi. Yetiş'in iş sahibi olduktan sonra değiştiğini anlatan Çelik, şunları ifade etti: 'Yetiş'in şimdi kendine öz güveni geldi. Toplumda bir birey olduğunu hissetti. Çalıştığı için çok mutlu oldu. Onun mutluluğu toplumun mutluluğu, aslında bizim mutluluğumuz. Burası boş bir dükkandı. Mahallemizdeki hayırseverlerin desteğiyle burayı açtık. Yardımcı olanlara teşekkür ediyorum. Buraya gelip, Yetiş'in yaptığı çayı içmek bizi mutlu ediyor. Bu çayın tadı bir başka. Bu insanlar, bu çocuklar bizim. Kendi parasını kazanması hem onu, hem ailesini hem de bizi çok sevindirdi. Mahallelimiz de destek oluyor. Gelip burada oturup çaylarını içiyorlar.'

Mahalle sakinlerinden Orman Karahan da Yetiş Göydağ'ın çay ocağında istihdam edilmesinin önemine değinerek, 'Yetiş bizim mahallemizin çocuğu. Kendisi evden dışarı çıkmayan, insanlarla çok fazla diyaloğu olmayan bir kardeşimizdi. Yetiş'i topluma kazandırmak, onu insanlarla bir araya getirmek ve ona iş alanı açmak çok güzel. Muhtarımız sosyal muhtarlık yapıyor, öncü oldu. Yetiş'in bize çay vermesi çok güzel. Kahve kültürüm yok ama buraya Yetiş için geleceğim. Müşterisi olacağım.' diye konuştu.