Burger King neden adını değiştirdi?

Burger King'in adını BÖRGIR diye değiştirdiler, Kolaları Esralar'a, Handeler'e ürettirdiler. Algida markasını gizlemek zorunda kaldılar. Bunlar boykottan nasibini alıp pazarlama stratejisini değiştiren bazı markalar.
Boykot işe yaramıyor deniliyordu.
Pazarın lideri markalar potansiyel müsterileri çekmek için reklam stratejileri geliştirmek yerine, kaybettikleri müşterileri kazanma amaçlı strateji yürütüyor. Adını değiştiren, gizleyen markalar ve yapılan indirimler bunu gösteriyor.
Üstelik Türkiye'de de boykotlu birçok markaya rakip olundu kısa süreli bir boykot olmadığı için. Bunu birçok marka başardı.
Başaramadığımızsa yerinden sürgün edilen insanların, katledilen bebeklerin oluşu... Boykot belki de onlar için işe yaramadı. 340 gündür hiç durmayan bir acından bahsediyorum. Hiç durmadı. Sen, ben kola içmeyince duracak mı sanki bu soysuzlar? Durmadılar, durmayacaklar. İşte bu yüzden;
Boykot aslında boykottan ötesidir.
Bebeklerin katledilmesini canlı canlı izlerken, kalan izzetimizi de yitirmemek içindir. Kim olduğumuzun hatırlatıcısıdır.
Tüm izzetini yitirip soykırımın finansörleriyle birlikte duranlara karşı, İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali 'apaçık' tarafını seçmektir.