Twitter’a yönelik eleştiriler artıyor: 280 karakter beğenilmiyor

Twitter'daki 280 karakter yeniliği tepki çekiyor...
Twitter'daki 280 karakter yeniliği tepki çekiyor...

Twitter, kurulduğu günden bu yana 140 karakter sınırıyla iletinin verilmesi üzerinden kullanılıyordu. Bu duruma getirilen değişiklikle 280’e çıkarılan karakter sınırı çok sayıda kullanıcı tarafından olumsuz yorumlarla karşılaştı. Çok sayıda Twitter tutkunu, 280 karakterle uzunlaşan tweet’lerin sosyal ağın özünü yitirmesine neden olduğunu dile getiriyor…

Twitter, bu yılın eylül ayı başında “rastgele ve herhangi bir amaç gütmeksizin belirlenen”140 karakter limitinin artırılacağını ve kullanıcıların bundan böyle 280 karakterle tweet atabileceğini ilan etmişti. Bu haftanın başına kadar yalnızca belirlenmiş Twitter kullanıcıları 280 karakterlik Tweet atabiliyorken bu haftadan itibaren tüm Twitter kullanıcıları 280 karakter sınırına sahip olabilmişti. Twitter CEO’su Jack Dorsey, 140 karakterden 280 karaktere geçişe dair paylaştığı tweet’te "Bu ufak değişiklik bizim için büyük bir adım. 140 karakter sınırı, SMS'lerdeki 160 karakter sınırından yola çıkarak belirlenmişti. İnsanların tweet atarken karşılaştıkları bu gerçek sorunu çözen ekibimin gösterdiği düşünceli tavırdan ötürü gurur duyuyorum. Üstelik bunu yaparken bizim kısa öz ve hızlı kültürümüze sadık kalmayı başardılar." ifadelerine yer verdi.

Jack Dorsey’in açıklamalarından da öte birçok kullanıcının halihazırda bu değişiklikten memnun olmadığı söylenebilir. Çok sayıda insanın “yersiz” olarak nitelediği bu değişiklik, “kısa, net ve anlaşılır” olma kimliğine zarar verdiği noktasında değerlendiriliyor. Eylül ayında başlayan deneme sürecinde gönderilen tweet’lerin yalnızca yüzde 5’i 140 karakterden uzunken, 190 karakterden uzun olanlar ise atılan tüm tweet’lerin yalnızca yüzde 2’sini oluşturuyordu.

Twitter ürün müdürü Aliza Rozen endişeye gerek olmadığını ifade ederken yeni karakter sınırının ilk etapta insanları heyecanlandırdığını ve bu sebeple uzun tweet’ler atıldığını ancak yakın zaman içinde normalleşme beklediklerini belirtti. Twitter’ın ikonikleşmiş 140 karakter limiti, aralarında CEO Jack Dorsey’nin de bulunduğu kurucu ekip tarafından ‘keyfi’ şekilde belirlenmişti. Rosen, bu sınırın insanları gerektiğinden fazla sınırladığının ve İngilizce dilinde yazılan tweet’lerin yüzde 9’unun karakter sınırına ulaştığını ifade ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >

Yorumunuzu yazın, tartışmaya katılın!

YORUMLAR
Sırala :

Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım