'PUBG İslam'a aykırı'
Dünya çapında 450 milyondan fazla oyuncusu bulunan PUBG uygulamasını uzmanlar İslam'a aykırı buluyor. Endonezya’da bir grup İslam alimi, milyonlarca oyuncu tarafından oynanan PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) oyununun şiddet ve zaman kaybı açısından İslam'a aykırı olduğu gerekçesiyle yasaklanmasını talep etti. Türkiye'deki yetkili isimler de PUBG caiz mi sorusuna cevap vererek PUBG'nin İslam'a aykırı olduğunu belirtti.
Dünya çapında 450 milyondan fazla oyuncusu bulunan PUBG uygulamasını Din adamları İslam'a aykırı buluyor.
"İslam'a aykırı"
Kurulun açıklamasında söz konusu fetvanın PUBG’ye benzeyen birçok oyunda geçerli olduğu belirtildi. Alimler Meclisi üyelerinden Faysal Ali, Etca’daki çocukların büyük bir bölümünün oyuna şiddetli bir şekilde bağımlı olduğunu, kendilerini oyundan alıkoymak istediklerinde ise aşırı tepkilerle karşılaştıklarını ifade etti.
Türkiye'deki Din adamları da bu görüşü destekliyor
Peki PUBG caiz mi?
PUBG oyununu Alo Fetva hattını arayarak teyit ettik. Gençlerin içinde bulunduğumuz dönemde yaygın olarak kullandığı bu şiddet oyununun İslam'da yeri olmadığını öğrendik.
Yönelttiğimiz PUBG sorusuna aldığımız cevap:
"Gençlerin bu oyunda hem boş bir zaman harcadığını gerekçe sayarak içinde şiddet unsuru ve kötü ahlaka sebep veren her türlü oyun, uygulamanın İslam'a aykırıdır."
Türkiye’deki oyuncu sayısı yüksek
23 Mart 2017’de piyasaya sürülen hayatta kalma oyunu PUBG, kısa sürede yüksek oyuncu sayısına ulaştı. Çok oyunculu bir video oyunu olan PUBG’nin hem masaüstü hem de mobil versiyonu bulunuyor.
Oyunun Türkiye’deki oyuncu sayısı ise 2 milyon olarak tahmin ediliyor.
- Nedir bu PUBG?
PlayerUnknown's Battlegrounds
kısaltmasıyla PUBG, Bluehole tarafından yayımlanan ve geliştirilmekte olan çok oyunculu bir video oyunudur. Dünyada ve Türkiye’de yoğun bir oyuncu kitlesi bulunan PUBG, FPS oyun kategorisi içerisinde yer almaktadır. İlk çıktığı dönemde PC platformu için Steam üzerinden yayımlanan oyun, artık akıllı telefon ve tabletlerde oynanabiliyor.