Cildini etçil bakteri yiyen kadın deneysel bir spreyle iyileşti
Çok sık rastlamamıza rağmen etçil bakterilerin insan vücuduna yerleşmek suretiyle ciddi hasarlar doğurduğunu biliyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’nde bir kadının yaşadığı bu talihsizlik, deneysel bir tedaviyle çözüldü…
Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşamını sürdüren 37 yaşındaki öğretmen Christin Lipinski, halsizlik hissettiği gerekçesiyle doktora gitmiş, koltuk altındaki ağrıdan da bahsetmişti. Gittiği doktorun yalnızca “grip” teşhisi koyduğu kadın, evine gittiğinde ağrıların iyice artmasıyla dayanılmaz bir hale sürüklenmiş, sonrasında başka bir doktora gitme isteği duymuştu.
Yaranın derinliği deneysel bir çalışma gerektirdi!
Yapılan testler neticesinde kadının grip olmadığı, vücudunun belli bölgelerinde ölümcül ve etçil bakteriler olduğu ortaya çıkmış. Lipinski, bakteriler nedeniyle ortaya çıkan enfeksiyon nedeniyle ameliyata alınmış. Sol koltuk altından aşağı doğru uzanan büyük bir bölgedeki deri, enfeksiyonu yok edebilmek amacıyla alınmış. Ameliyatı yapan doktor Kevin Foster, kas dokularına inmek zorunda kaldıklarını ve yaranın çok derin olduğunu ifade edince yeni ve deneysel bir çalışma denemek zorunda kalınmış.
%95 oranında iyileşme görüldü!
Bu deneysel çalışma, üretilen bir spreyle gerçekleştirilebiliyor ve bu sprey insanın kendine ait olan dokusundan hazırlanıyor. Yaralı bölgeye tatbik edilerek zaman içinde derinin kendi kendini tedavi etmesini sağlayan enzimler içeren sprey, yarayı bir hafta içerisinde %95 oranında iyileştirmeyi başarmış. Doktorlar cildin halen kızarık pürüzlü olduğunu söylese de ortaya çıkan iyileşme beklenenden de iyi olmuş denilebilir…