5 kişilik ekip ile Türkiye'nin en hızlı Unicorn'u - Dream Games
Türkiye'de ilk milyar doları aşan girişimi olan Peak Games'den ayrılarak Dream Games'i 2019'da kuran 5 kişilik ekip 2 yılda yeni bir unicorn çıkardı. Dream Games, Getir, Peak ve Trendyol'dan sonra Türkiye'de çıkan dördüncü Unicorn olmayı başardı.
Yerli mobil oyun girişimlerimizin başarılarını artık sıkça duymaya başladık. Son dönemlerde Türk mobil oyun girişimlerinin milyar dolarları aşan değerlemesi ile global oyun şirketlerinin gözü de Türkiye'ye çevrilmiş durumda.
Son olarak Peak Games'den ayrılarak Dream Games'i kuran Hakan Sağlam, Sonar Aydemir, İkbal Namlı, Eren Şengül ve Serdar Yılmaz, 155 milyon dolarlık yatırım alarak toplamda 1 milyarlık değerlemeye ulaştılar ve böylece Türkiye'nin 4. Unicorn'u olmayı başardılar.
CEO Soner Aydemir "En Büyüklerden Biri Olacak"
Techcrunch internet sitesine açıklama yapan Dream Games'in kurucu ortağı ve CEO'su Soner Aydemir, fonun her kanalda ve coğrafyada kullanıcı elde etmek için kullanılacağını açıkladı. Asya'nın, özellikle Japonya, Güney Kore ve Çin'in odak noktası olacağını söyleyen Aydemir, oyunu küresel pazardaki en büyüklerden biri yapmayı hedeflediklerini belirtti.
Dream Games'den Aylık 20 Milyon Dolar Gelir
Dream Games tarafından doğrudan açıklanmasa da Techcrunch haberine göre şirket aylık 20 milyon dolar gelir elde ediyor. Gelirlerin büyük bir bölümünün ise oyun içi satın alımlar olduğu belirtiliyor. AppAnnie'nin rakamlarına göre oyun, aylık 6 milyon aktif kullanıcıya sahip. Rakamlar 3.5 ayda Dream Games için büyük bir başarı örneği oldu. Elde edilen rakam Dream Games'in Royal Match oyununu ABD, İngiltere ve Almanya'da en çok hasılat yapan 20 oyun kategorisine taşıdı. Yani İstanbul merkezli Dream Games'in ilk oyunu efsane hale gelen Candy Crush ve Homescapes gibi çok daha eski ve daha büyük oyunların kategorisine yükselmiş oldu.