Yazın sıcaklığından bu 5 gıdayla kurtulmak mümkün!

Yazın sıcaklığından bu 5 gıdayla kurtulmak mümkün!
Yazın sıcaklığından bu 5 gıdayla kurtulmak mümkün!

Havaların her geçen gün daha da fazla ısınması yaşamımızı gün geçtikçe konforsuz hale getiriyor. Ne kadar soğuk içecekler içsek de fayda etmeyen bu sıcakların getirdiği tek sorun hararet değil aynı zamanda sindirim problemi. Ancak sayacağımız bu gıdalar sayesinde vücudunuzu serin tutabilirsiniz.

Karpuz

Yazın serinlik istediğimizde elimizin ilk gittiği yiyecek hiç şüphesiz karpuz. %92 su içeren karpuz, kaybettiğimiz hidrasyonun geri kazandırılmasına yardımcı olur. Ancak karpuzu yemeklerden bir saat sonra porsiyon miktarına dikkat ederek tüketmekte fayda var.

Semizotu

Omega-3 bakımından yüksek olan semizotu hem doyurucu hem de ferahlık veren bir yiyecek. İster salatasını ister yemeğini yapın yediğiniz gün kendinizi daha ferah hissedeceğini bu bitki, aynı zamanda oldukça da düşük kaloriye sahip.

Yeşil erik

Yazın dört gözle beklenen meyvesi yeşil erik potasyum içeriği sayesinde sıcak havanın kaslarda bıraktığı yorgunluğun gitmesinde oldukça etkili. Ancak yeşil eriği soğuk tüketmeniz gerekiyor ki hem susuzluğunuzu hem de hararetinizi yok etsin.

Kabak

Hem hafif, hem doyurucu hem de yüksek lif içeriğine sahip olan kabak susuzluğu giderdiği gibi serinletiyor da. Ancak kabağı pişirirken serinletsin istiyorsanız fazla tuz atmamalısınız.

Toz zerdeçal

Karaciğerin aşırı sıcaklardan zarar görmesini engelleyen zerdeçal, vücut hararetinin gitmesine yardımcı olmaktadır. Bu sebeple toz zerdeçalı yemeklerinize ve içeceklerinize ekleyerek vücudun sıcaklığını koruyabilirsiniz.