Yaz boyu ferahlatacak 4 farklı soğuk çay tarifi

​Yaz boyu ferahlatacak 4 farklı soğuk çay tarifi
​Yaz boyu ferahlatacak 4 farklı soğuk çay tarifi

Hava kaç derece olursa olsun sabah, öğle, akşam içmekten keyif aldığınız o içecek ne? diye sorsam hepinizin vereceği cevap, 'çay' olur. Bir bardak çayla her şeyin düzelebileceğine olan inancımız sayesinde keyifle yudumladığımız tavşan kanı çay, aşırı sıcaklarda sevgimiz ve hava durumu arasında bırakıyor. Bu yüzden daha fazla arada kalmayın diye bu yaz bol bol içeceğiniz farklı soğuk çay tariflerini sizin için listeledik. İşte yaza ferahlık katacak soğuk çay tarifleri.

Limonlu soğuk çay

Şu sıcakta bir soğuk çay olsa da içsek dediğiniz anda dolaptan çıkartıp buz gibi yudumlayabileceğiniz limonlu soğuk çay, yaz boyu içmek isteyeceğiniz tek içecek olacak. Vücudun hararetini alıp enerji katan bu çay, içinde yer alan nane yapraklarıyla da gün boyu ferah hissetmenizi sağlayacak.

Şeftalili soğuk çay

Soğuk çay hayatımıza ilk olarak şeftali aromasıyla katılmıştı ancak bildiğiniz gibi Lokmacığınız hazır almak yerine her zaman kendi yapmayı seviyor! Taze şeftalinin çaya verdiği o yoğun aromayla beraber, hem ferahlayıp hem de lezzetli bir şey içmek isterseniz şeftalili soğuk çay nasıl yapılır? hemen aşağıda anlattık. Yalnız şimdiden uyaralım bir kere içince artık hep yapmak isteyecekseniz bizden demesi!

Reyhan ve naneli soğuk çay

Bu soğuk çayımız binde bir oranında rastladığımız ama yine de onları da kırmak istemediğimiz çay sevmeyenler için. Adı soğuk çay olsa da içerisinde demleme çay bulunmayan sadece reyhan, nane, limon ve şekerin olduğu bu çay, reyhan şerbetini andırıyor. Farklı soğuk çay deneyimlemek isterseniz kesinlikle bu tarifimize göz atmalısınız.

Bergamotlu nektarinli soğuk çay

'Ben tavşan kanı çayı bile bergamot aromalı içiyorum Lokmacığım.' diyenler için yaz boyu ferahlatacak bir tarifle geldik. Gerçek nektarinlerin vermiş olduğu aromayla bergamotun uyumuna bayılacağınız bu soğuk çay tarifimizi misafirlerinize de sık sık yapmak isteyeceksiniz.