Uzak doğu atıştırmalığı: Edamame
Uzak Doğu yemeklerine meraklı olanlar bilir, edamame Japonya, Kore ve Çin'de en çok yenen yiyecekler arasında. Görüntüsüyle taze fasulyeyi andıran ancak taze fasulye olmayan edamame, besin değerlerinden dolayı sağlıklı ve vegan beslenen herkesin son dönemlerde gözdesi.
Taze fasulyeye benzeyen edamame, aslında olgunlaşmamış soya fasulyesi. Uzak Doğu mutfağında hem atıştırmalık hem de yemek öncesi başlangıç olarak tüketilen edamame, genellikle haşlanmış veya buharda pişirilmiş tercih ediliyor. Protein ve lif bakımından yüksek olan edamame, glutensiz olduğu için de glutensiz beslenenler tarafından çok tercih ediliyor. Ayrıca düşük kalorisi sayesinde diyet yapanların da tercih ettiği edamame, damak zevkinize göre salatalarda yemeklerde kısaca istediğiniz her tarife çok yakışıyor.
Her ne kadar bir sebze olsa Japonya'da daha çok çerez olarak tüketiliyor. Pişirmeden önce tuzlu suda ağartıldığı için sonradan tuzlamayıp çekirdek gibi film ve dizi izlerken atıştırılıyor.
Edameme nasıl pişirilir?
Edamame üç farklı yöntemle pişiriliyor. Bunlardan ilki kaynatma yöntemi. Sıcak suyun içerisinde 2-3 dakika kaynatılarak pişirilen edamame, bu şekilde her tarife uygun hale geliyor. Edamame pişirme yöntemlerinden biri de buharda pişirme yöntemi. Bu sayede daha sağlıklı olan edamame, buharda pişirme yöntemiyle en çok sağlıklı beslenenlerin tercihi oluyor. Edamameyi pişirmek için kullanılan yöntemlerden biri de mikrodalga fırın kullanmak. Bir kaseye su ekleyin ve ve üzerine edamameleri koyup mikrodalya atın. Burada dikkat etmeniz gereken nokta sürekli kontrol etmek çünkü mikrodalganın gücüne göre pişme süresi de değişecektir.