Sınavdan bir gün önce nasıl beslenilmeli?

​Sınavdan bir gün önce nasıl beslenilmeli?
​Sınavdan bir gün önce nasıl beslenilmeli?

Lise ve üniversite sınavlarının yaklaşmasıyla birlikte kiminin iştahı açılırken kiminin ise kapanıyor. Yani beslenme düzenleri sınav heyecanıyla birlikte tamamen değişiyor. Ancak uzmanlar beslenmenin sınav performansını doğrudan etkilediği konusunda hem fikir. Bu sebeple sınavlardan bir gün önce doğru beslenme nasıl olmalı? Nelere dikkat edilmeli? Hadi gelin bakalım.

Ev yemekleri yiyin!

Sınav öncesi birçok kişi motivasyon için dışarıdan besleniyor ancak yapılan bu iyi niyetli yaklaşım her zaman güzel sonuçlar doğurmuyor. Evde hazırlanan hafif ve doyurucu gıdalarla olabilecek zehirlenmelerin önüne geçebileceğiniz gibi kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz.

Yağlı gıdalardan uzak durun!

Aşırı yağlı, soslu veya kızartılmış gıdaları sınav öncesinde tüketilmek mide rahatsızlıklarına davetiye çıkaracaktır. Bu sebeple sınavdan önce daha sade ve sebze ağırlıklı beslenmek iyi olacaktır.

Baklagillerden uzak durun!

Baklagiller faydalı faydalı olmasına ama sınavdan bir gün önce yenilmemesi gereken gıdaların başında geliyor. Bunun sebebini ise tahmin etmeniz elbette zor değil! Tabi bu durumdan sadece baklagiller değil aynı zamanda pırasa, bezelye, lahana gibi gıdalarda nasibini alıyor.

Bol su tüketin!

Sınava hazırlanırken bol su tüketiminin beyne daha çok oksijen taşıdığını bilmeyen veya duymayan yoktur. O yüzden sınavdan bir gün önce su tüketimine yine özen gösterin ki odaklanmanız artsın ve beyninize bol oksijen taşınsın. Tabi sınavdan hemen önce sıvı tüketimini azaltmakta fayda var!

Kafeinden uzak durun!

Sınavdan bir gün önce kafeinli içecek ve yiyeceklerden uzak durmanızda fayda var. Çünkü bu kafeinli gıdalar uykunuzu kaçırabilir ve uykusuz gittiğiniz sınavda odaklanma problemi yaşayabilirsiniz. Kafeinli içecekler yerine yatmadan bir iki saat öncesinde papatya, melisa gibi sakinleştiren ve uyku getiren bitki çayları tercih edebilirsiniz.