Reçelin içine neden tereyağı konuluyor?

​Reçelin içine neden tereyağı konuluyor?
​Reçelin içine neden tereyağı konuluyor?

"Bazı şeyler kalori almaya değiyor." dedirten yiyeceklerin başında reçeller geliyor. Kahvaltılarımızın rengi olan bu tatlı yiyecekler özellikle kızarmış sıcak ekmekle buluştuklarında bir bütün ekmeği yedirtme özelliklerine sahip. Sadece kahvaltılarda değil tatlılarda da kullandığımız reçel yapımı ise birçok püf nokta istiyor. Peki bu püf noktalardan biri olan tereyağı neden konuyor hadi gelin sırrını açığa çıkaralım.

Kiraz, vişne, çilek, kayısı, şeftali derken tüm yaz meyvelerinden reçel yapmak isteyenlerdenseniz yalnız değilsiniz. E reçel yapmayı istiyorsanız da bazı tariflerde tereyağı görmüş olmama ihtimaliniz yok. Reçel yapmak kolay gibi görünen ama aslında birçok püf nokta ve iyi bir şeker ayarı isteyen bir yiyecek. Bu püf noktalar arasında bulunan tereyağı da reçel yapımında en önemli adımlardan biri.

Kabul edelim hepimiz meyvelerin parlak reçelin ise berrak olmasını istiyoruz. İşte bu isteğimizi gerçekleştirecek en büyük destekçimiz tereyağı. Tereyağı reçel kaynarken oluşan köpüğün oluşmasına engel oluyor. Bu sayede reçelin daha berrak olmasını sağlarken meyvelerin de olduğundan parlak görünmesini sağlıyor. Reçeliniz kaynamaya başlayınca üstünde yer alan köpükleri alıp içerisine 1 tatlı kaşığı kadar tuzsuz tereyağı atarsanız tam da istediğiniz reçele kavuşmanız çok güç değil. Tereyağının tek faydasının parlak ve berrak bir görünüm olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü reçele atılan tereyağı daha uzun süre dayanıklı olmasına yardımcı olduğundan küflenmenin ve meyvelerin bozulmasının önüne geçiyor.