Pikniğe yapabileceğiniz 5 hamur işi

​Pikniğe yapabileceğiniz 5 hamur işi
​Pikniğe yapabileceğiniz 5 hamur işi

Yaz aylarının en güzel yanı sevdiklerimizle bir araya gelip yaptığımız o piknikler. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan bizler için minicik bir yeşillik alan bile oldukça değerli. Maalesef mangal yapacak alanlar da kısıtlı. Bu yüzden daha minimal piknikler yaptığımız için poğaça börek tarzı yiyecekler tercih ediyoruz. İşte bugün hazırladığımız tariflerde o pikniklere götürebileceğiniz hamur işleriyle dolu. Hadi o zaman piknik hazırlıkları başlasın.

Çilekli bademli çörek

Ee yaz pikniği dediğimize göre yaz meyvelerini kullanmazsak olmaz. Çileğin lezzetinin ve kokusunun yanı sıra bademin verdiği o kıtırtıya bayılacağınız bu çörek, tok tutucu özelliğiyle de her piknik öncesi yapmak isteyeceğiniz bir tarif.

Kabaklı dereotlu peynirli börek

Arkadaşınız aradı ve "gel bir yerlerde oturup piknik yapalım." dediğinde hemen yapabileceğiniz hem hafif hem lezzetli hem de sağlıklı bu tarifi mutlaka denemeniz gerekiyor. Hele bir de sabah kahvaltı pikniği ise işte o zaman günün kötü geçmesi gibi bir şey söz konusu bile değil!

Mısırlı muska börek

Yaz pikniklerinin olmazsa olmazı bir şey var ki o da mısır. Seyyar satıcıda gördüğümüz ya da evde haşlayıp pikniğe getirdiğimiz mısırlara lezzetli bir alternatifimiz var o da mısırlı muska börek. Hem yapımı kolay hem de büyük küçük herkesin seveceği bu börek piknikte yenilebilecek en iyi lezzetlerden biri.

Nektarinli böğürtlenli pay

Pinterest pikniği gibi piknikler yapmak isteyenlere önerebileceğimiz lezzetli bir tarif varsa o da nektarinli böğürtlenli pay. Siz pikniğe hazırlanana kadar hazır olacak olan bu lezzetli tarifin yanına termosta çay götürmeyi unutmayın!

Közlenmiş patlıcanlı milföy börek

Pikniklerde mangal yapamıyorsak evde patlıcanımızı közler biber yaparız! Üstelik milföyden yapıldığı için hamur açma derdi olmayan bu tarifin iç harcına kıyma bile ekleyebilirsiniz.