Makarna haşladığımız suyu dökmüyoruz!

​Makarna haşladığımız suyu dökmüyoruz!
​Makarna haşladığımız suyu dökmüyoruz!

Her gün yesek asla bıkmayacağımız şeylerin başında makarna geliyor. Bu sebeple hemen hemen iki günde bir mutfağımızdan eksik olmayan makarnanın sadece kendisinden değil aynı zamanda suyundan da fazla fazla yararlanıyoruz. Yoksa siz makarnanın suyunu döküyor musunuz? Eğer döküyorsanız bu anlatacaklarımdan sonra makarna suyunu birçok yerde değerlendirmek isteyeceksiniz.

Makarna suyu aslında elimizin altında olan bir vitamin deposu. Çünkü makarnanın içerisinde yer alan tiamin, folik asit, pridoksin, niasin, riboflavin gibi vitaminler suda çözündüğünden dolayı doğrudan suya geçiyor. Bu sebeple makarnayı haşladığınız su tamamen vitamin deposu oluyor. Peki bu suyu nerelerde kullanabiliriz hadi başlayalım.

Makarna sosunda

Makarnayı haşladığınız suyu dökmeyip yapacağınız sosun içerisine katarsanız eğer daha lezzetli bir sos elde etmiş olacaksınız. Şefler bile bu şekilde yapıyor mutlaka deneyin.

Çorbalarda

Çorbaların hem lezzetini hem de besleyiciliğini artırmak çok kolay. Tek yapmanız gereken makarna haşladığınız suyla çorba yapmak. Özellikle içerisinde hamur bulunan çorbalara çok yakışıyor bizden demesi!

Çıkmayan lekelerde

Makarna suyuna geçen nişasta inatçı lekeleri çıkarmada size yardımcı olacak. Üstelik oldukça da kolay. Bulaşıkları elde sudan geçirdikten sonra makarna suyunun içerisinde bekletin ve zamanla çıkmayan lekelerin nişastanın etkisiyle yumuşadığını göreceksiniz. Bundan sonra bulaşıkları normal şekilde yıkayabilirsiniz.

Çiçek sulamada

Makarna haşlarken suyuna tuz atmıyorsanız eğer o zaman çiçeklerinizi şımartabilirsiniz. Makarna suyunun içerisine geçen vitaminler bize faydalı olduğu gibi aynı zamanda bitkiler için de faydalı. Bu sebeple haftada bir kere soğuttuğunuz makarna suyuyla çiçeklerinizi sulayarak daha canlı olmalarını sağlayabilirsiniz.