Kızılcık reçelinin püf noktaları

​Kızılcık reçelinin püf noktaları
​Kızılcık reçelinin püf noktaları

Kahvaltı sofralarında kırmızı çizgimiz reçel. Aslında reçeli kahvaltı olarak sınırlamamak gerek çünkü biz kahvaltıdan tatlıya her şeyde kullanmayı çok seviyoruz. Bu yüzden de sevdiğimiz her meyveden reçel yapıyoruz. Bunlar arasında en sevdiklerimizden biri ise kızılcık. Hem şifalı hem de aşırı lezzetli olan kızılcık reçelinin ustası olduk desek abartmış olmayız. İşte sizde kendi mutfağınızda enfes bir kızılcık reçeli hazırlayın diye tüm püf noktaları sıraladık.

Taze kızılcık seçin!

Bir reçelin güzel olması malzemenin kaliteli ve taze olmasıyla doğru orantılı. Bu yüzden kızılcık reçeli için alışveriş yaparken kızılcıkların taze ve olgunlaşmış olması gerek.

Ekşi tat istemeyen haşlasın!

Bazılarımız reçelde tatlı aroma severken, bazılarımız ise daha ekşi aromalar seviyor. Eğer kızılcık reçelinde ekşi bir lezzet aramıyorsanız o zaman mutlaka önden kızılcıkları haşlayın ki o ekşi aroması yok olsun.

Fazla pişirmeyin

Reçel yaparken fazla kaynatmakta kaçının. Fazla kaynattığınız zaman kızılcıklar dağılacak ve görüntüsünü bozacaktır. Ayrıca çok yüksek ısıda reçelinizi pişirmemeye özen gösterin ki şeker karamelize olmasın.

Köpüklerini alın!

Şerbet kaynadıkça yüzünde köpükler oluşacaktır. Bu köpükleri düzenli olarak alırsanız reçeliniz daha berrak ve parlak olacaktır. Piştikten sonra ise içerisine bir kaşık tereyağı atarsanız daha da parlak bir görüntü elde etmiş olursunuz.

Limon sıkmayı unutmayın!

Her reçelde olduğu gibi kızılcık reçelinde de son aşamada limon sıkılması gerekiyor. Limon reçelin uzun süre şekerlemeden durmasını sağlayacaktır.

Sıcakken kavanozlayın!

Reçelin uzun süre dayanabilmesi için doğru saklanması önemli. Saklamanın ise ilk aşaması kavanozlamayla başlıyor. Bu yüzden reçel pişer pişmez kavanoza doldurun ve kapağını sıkıca kapatın ki vakum oluşup hava alması engellensin.