Kettle içerisindeki kireci temizleme yöntemleri
Kettle mutfakta işimizi kolaylaştıran aletlerin başında geliyor. Özellikle çalışanlar için oldukça hayat kurtaran kettle, bizimde mutfakta sık sık kullandığımız bir ürün. Hal böyle olunca her gün elimizin altında olan kettle, kullanılan suya göre bazen kireç tutabiliyor. İçinin kireç tutması hem hijyenik görünmüyor hem de sağlık açısından sorun. Peki kireç tutan kettle nasıl temizlenir? İşte kettle içerisinde yer alan kireci temizleyecek yöntemler...
Limon
Kettle kireç tuttuysa o zaman temizlemek için en büyük yardımcınız limon. Bir adet limonun suyunu sıkıp kettle içerisine atın. Ardından bir bardak su ilave edin ve kaynatın. Kaynayan su soğuyunca döküp kettle'ı temizleyin. Kirecin yok olduğunu göreceksiniz.
Patates kabuğu
"Patates kabuğu ve kireç temizliği ne alaka?" dediğinizi duyar gibiyim ancak sonucu görünce şaşırmamanız imkansız! Yemek yaparken kullandığınız patatesin kabuklarını çöpe atmayın kettle'ın içerisine koyun ve üzerine patates kabuklarını geçecek kadar su ilave edin kaynatın. Patates içerisinde yer alan özler sayesinde kireci çözecektir. Kaynayan suyun soğumasını bekleyin ve kettle'ı durulayın.
Sirke ve tuz
Bir çay bardağı sirke ve bir tatlı kaşığı tuzu kettle içerisine alın. Sert olmayan bir fırça yardımıyla kettle içerisini ovun daha sonra soğuk suyla durulayın. Kirecin yok olduğunu göreceksiniz.
Karbonat
Mutfakta hemen hemen her temizlikte önerdiğimiz malzemenin başında olan karbonat kirecin de yok olmasına yardımcı oluyor. 5 kaşık karbonatı kettle'ın içerisine ekleyin ve üzerine su doldurup kaynatın. Bir saate yakın kaynattıktan sonra suyu dökün ve kettle'ın içerisini temizleyin.
Limon tuzu
Kettle'da bulunan kirecin çıkması için bir yemek kaşığı limon tuzu ekleyin ve üzerine bir bardak su ekleyip kaynatın. Kaynayan limon tuzlu su asidik yapısıyla kireci çözecek ve kettle'ın içerisi parıl parıl parlayacaktır.