Kavanoz etiketi nasıl çıkartılır?

​Kavanoz etiketi nasıl çıkartılır?
​Kavanoz etiketi nasıl çıkartılır?

Şu son günlerde elimize ne geçse konserve yapma isteği hepimize kendiliğinden gelen bir özellik. Bu yüzden satın aldığımız ürünlerin kavanozlarını saklamak da bir anne geleneği. Çünkü bu sayede kavanoz almadan konserve yapabiliyoruz. Yapıyoruz yapmasına ama o kavanozların dışında bulunan etiketleri çıkarmak insanı hayattan soğutuyor. İşte hayattan soğumadan konserve yapabilmeniz için kavanozların etiketini çıkarma yöntemleri.

Yağ

Kavanozlarda bulunan etiketlerin kolayca çıkabilmesi uygulayabileceğiniz yöntemlerden biri yağ. Kavanoz etiketini çıkarmaya çalışmadan önce yüzünü sıvı yağ ile yağlayın ve biraz bekleyin etiket yumuşasın. Daha sonra bulaşık süngerinin sert yüzeyiyle etiketi soyun. Kolayca soyulduğunu göreceksiniz.

Sirke

Kavanoz etiketini çıkarmak için sirkenin asidinden faydalanın. Sirkeli suyun içinde beklettiğiniz zaman sirkenin asidi etiketin yapışkanlığını azaltarak kolayca çıkmasını sağlıyor.

Saç kurutma makinesi

Kavanoz etiketinin kolayca çıkması için altındaki yapışkanın çözünmesi gerekiyor. Bunun için etiketi çıkarmaya çalışmadan ısıtmalısınız. Isıtmak için de en kolay yol saç kurutma makinesi tutmak. Ondan sonrası ise tereyağından kıl çeker gibi kolay.

Hindistan cevizi yağı ve karbonat

Hindistan cevizi yağı ve karbonatı macun kıvamına getirip etiketin üzerine sürün ve biraz bekleyin. Yağ ve karbonat bir araya gelerek etiketin altındaki yapışkanın tüm özelliğini yok ederek kolayca çıkmasını sağlıyor.