Karnabaharın gazını alıyoruz!
Karnabahar yedikten sonsa tıpkı baklagil yediğinizde yaşadığınız soruna benzer bir sorun yaşıyor musunuz? Hata bu sorun nedeniyle karnabahar yemeğini hayatınızdan çıkardıysanız size harika bir haberim var! Karnabaharın gazını alacağız! "Nasıl olacak o Lokmacım?" diyorsan işte cevabı...
Karnabahar neden gaz yapar?
Karnabaharın içerisinde yer alan karmaşık yapılı karbonhidratlar, sindirim sistemimiz tarafından zor sindirildiği için şişkinlik ve gaz gibi problemlere yol açıyor. Ayrıca içerisinde yüksek miktarda kükürt barındırması da tüm bu etkilerin artmasına sebep oluyor.
Karnabaharın gazı nasıl alınır?
Küçük parçalara ayırın!
Karnabaharı pişirmeden önce olabildiğince küçük parçalara ayırmaya özen gösterin. Bu sayede yapacağımız işlemler daha etkili olacaktır.
Suda bekletin!
Karnabaharlarımızı minik minik ayırdığımıza göre şimdi gelelim onları biraz tuzlu suda yüzdürmeye. Bu su sayesinde karnabahar gaz yapan maddelerini dışarı salacak ve bizi rahatsız etmeyecek.
Haşlama suyuna kimyon ekleyin!
Karnabaharlarımızı suda bekletip içerisinde bulunan gaz yapıcı maddeleri aldığımıza göre şimdi tamamen bu maddeleri uzaklaştırmak için haşladığınız suya kimyon eklemelisiniz. Eğer kimyon sevmiyorsanız bunun yerine kakule de tercih edebilirsiniz.
Yağ kullanımını azaltın!
Karnabaharı her nasıl pişiriyor olursanız olun az yağ kullanmalısınız. Bu sayede gaz ve şişkinlik gibi problemler yaşatmamasını sağlayacaksanız. "Peki yağda kızarttığımız tariflerde ne olacak Lokmacığım?" diyorsanız cevabımız yine aynı olabildiğince az yağ kullanmanız gerekiyor.
Baharat kullanmayı unutmayın!
Karnabahar yemeği yaptıysanız karabiber, kimyon, toz kırmızı biber gibi baharatlarla gazını kolayca alabilirsiniz. Bu sayede hem karnabaharın gazı alınmış hem de lezzeti artmış olacak.