Karnabahar pişirirken dikkat edeceğin 4 yöntem

Karnabahar pişirirken dikkat edeceğin 4 yöntem
Karnabahar pişirirken dikkat edeceğin 4 yöntem

Kışın yaklaşmasıyla birlikte tezgahlarda yeni yeni görmeye başladığımız karnabahar, sağlıklı ve besleyici yönüyle mutfaklarımızdan eksik etmememiz gereken sebzelerden biri. Her ne kadar lezzetli olsa da pişerken ortaya çıkardığı koku sebebiyle de pek de bu sebzeyi pişirmek istemiyoruz. Ama hem oluşan kokuyu en aza indirmek hem de karnabaharı daha lezzetli halde pişirebilmek için bazı yöntemler var. İşte o yöntemler..

Suda bekletin!

Karnabaharı pişirmeden önce mutlaka en az 10 dakika suda bekletin. Bu suda bekletme işlemi tıpkı baklagillerde olduğu gibi karnabaharda yer alan gazın alınmasını sağlar. Ancak bu su normal su değil tuzlu su olmalı. Daha sonra musluk altında karnabaharı yıkayıp pişirebilirsiniz.

Haşlarken suyuna süt ekleyin!

Birçok kişinin karnabahar pişirmemesine sebep olan o koku var ya işte o kokunun oluşmasını engellemek aslında çok basit. Karnabahar haşladığınız suyun içerisine küçük bir fincan süt koyun ve o şekilde haşlayın.

Limon suyu ekleyin!

Karnabahar haşlanırken suyuna ekleyebileceğiniz bir başka şey ise limon suyu. Limon suyu karnabaharın haşlanırken renk kaybetmesinin önüne geçecektir. Bu sebeple haşlama suyuna bir iki dilim limon atmanız yeterli olur.

Şoklayın!

Karnabaharı haşlayıp kızartmada ya da fırınlama da kullanacaksanız o zaman mutlaka şoklamanız gerekir. Bu sayede karnabahar daha canlı ve diri olur. Haşladığınız suyun içinden karnabaharları hemen soğuk suyun içine atın. İşte hepsi bu kadar. Bu yöntemi karnabaharı buzdolabına koyacaksanız da uygulayabilirsiniz.